Proteintilskud - hvornår og hvilket?

 

Ingen tvivl om, at det ideelle at spise så hele fødevarer som muligt - det giver bl.a. den mest optimale appetitregulering. Men jeg gætter på, at du til tider oplever, at din hverdag er langt fra ideel, og især i perioder, hvor tempoet er højt og tiden er knap, er nemme og hurtige løsninger velkomne.

 

Hvornår kan det være hensigtsmæssigt at supplementere med proteinpulver?
  • Når du er on the go og ikke har mulighed for at få et ordenligt måltid, vil en proteinshake
  • Når du har en udfordret mave/tarm funktion og derfor kan have svært ved at nedbryde animalsk protein (test din mave/tarm funktion og evne til at optage protein og andre næringsstoffer her)
  • Når dit ønske er at tabe fedt, og du derfor reducerer dit samlede madindtag, så øges dit proteinbehov. Her kan proteinpulver være et godt supplement - især som eftermiddagssnack, hvor man ellers godt kan blive overvældet af trang til et stykke mørk chokolade.
  • Når du ønsker at se hurtigere resultater med din træning, kan en proteinshake inden for 30 min. efter et træningspas hjælpe kroppen med at restituere hurtigere, hvilket vil accelerere din kropslige forvandling (anbefalinger for træningsernæring kan du finde i mit 7 dages gratis lynkursus i kropsforvandling, som du kan tilmelde dig øverst i højre hjørne her på siden)
  • Når du har specielle behov for mere protein i din kost, fx. hvis du følger en vegetariansk livsstil eller er i gang med at støtte diverse afgiftningsprocesser i din krop (hvilket vi er i gang med her i uge 1 af forårsforvandling)
 
Hvad skal du vælge?

Jeg vil meget gerne påpege, at du især med proteinpulver får dét, du betaler for. De billige mærker er tit fyldt med alle mulige tilsætningsstoffer, der forstyrrer en række vigtige funktioner i din krop (fx. aspartam, sucralose, glukose-fruktosesirup - også kendt som high corn fructose syrup), og rigtig mange af de produkter, der findes på markedet, er forurenet med tungmetaller, pesticider og andre sprøjtemidler.

Her får du mine personlige anbefalinger:

  • Mælkeprotein (herunder valle og kasein)  har den højeste optagelighed, høj i essentielle aminosyrer, kan have en positiv effekt på immunforsvar. Er den mest undersøgte proteintype. Indeholder laktose, størst risiko for at udvikle en intolerance. Mine favoritter er Whey Stronger fra Poliquin og ImmunoPro (de reneste valleprotein typer, jeg har kunne finde so far - og kan tåles selv af dem, der er mælkeintolerante. Også de mest neutrale i smagen).
  • Risprotein er den mest allergivenlige type. Jeg bruger selv kun SunWarrior - da den sammenlignet med normal risprotein er meget nemmere at mixe, smager markant bedre, skånsomt fremstillet og har en højere koncentration af protein. Og så er den rå.
  • Hemp protein - indeholder omega-3 fedtsyrer, fibre, dog lav koncentration af protein ift. andre kilder. Den bruger jeg primært i madlavning, eftersom smagen ikke er noget at råbe hurra for.
  • Soya protein - kan jeg ikke anbefale, da den indeholder for store mængder mangan, aluminium, sprøjtemidler og i øvrigt kan virke hæmmende på stofskiftet.
  • Færdiglavede proteindrikke på dåse - just say no.

Det vigtigste er at rotere dine proteinkilder og få dem så rene og uforarbejdede som muligt - både så du er sikker på at få dækket dine individuelle aminosyrebehov og for at undgå udvikling af intolerancer.

.

FÅ 3 ØVELSER TIL AT VÆKKE DIN KROP

Smugtræning som tænder for hjerne/muskel kontakten og får dig til at opdage muskler, du ikke vidste du havde! Med særligt fokus på mave, balder og bækkenbund 

Skærmbillede 2018-11-05 kl. 15.20.59.png. 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET
og få link til de 3 øvelser direkte i din indbakke.

 


0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar