Dét, du tror er et led/muskelproblem, kan meget vel være et sanseproblem. Del 3 af 4.

20912B78-3F88-4AA6-920D-A50CF763D889

I de sidste to indlæg handlede det om nødvendigheden af at bygge god grundstyrke og stabilitet  – både i hele kroppen og på ét ben. 

Men det er faktisk din hjerne, der i sidste foretager beslutningen, om du skal have adgang til dine muskler.

Og om dine muskler skal have lov til at udvikle fuld kræft, eller om hjernen sætter “bremserne” på. 

Hjernen og nervesystemet er nemlig den software, som styrer din hardware. Og som får alt for lidt opmærksomhed. 

I dag skal vi derfor tale om, at…

 

3. Din software skal opgraderes.

Vi forsøger ofte at fikse vores løb eller andre bevægelser, som volder udfordringer, ved at arbejde med udvalgte “hardware”-fejl, som fx at mavemusklerne ikke er stærke nok til at undgå øm lænd, eller at balderne ikke kommer tilstrækkeligt på arbejde til at aflaste knæene. 

Det giver da også god mening at se motoren efter, hvis flyet ikke kan lette.

Men det kan lige så vel være computeren, den er gal med, og så kommer man ingen vegne, før dens programmer er blevet opdateret.

Hvis din hjernes kort over din krop er forældet, fordi du sidder meget ned og bevæger dig for lidt eller for ensidigt, vil den nemlig ikke kunne skelne mellem kroppens forskellige led og derfor heller ikke kunne aktivere de rette muskler til at udføre arbejdet. 

Ej heller navigere optimalt, når farten stiger, fordi hjernen ikke er i stand til korrekt at fortolke signalerne, som kommer via det uopdaterede sansesystem. Det kan fx være dine øjne, som ikke er vant til at holde øje med omgivelserne, eller balanceorganet (indre øre), som ikke er blevet stimuleret, fordi du altid har hovedet opad. 

Hvert skridt vil føles anstrengende og unødvendigt hårdt, fordi hjernen træder på bremsen og skruer ned for musklernes evne til at udvikle kraft, samt skaber låsninger og spændinger som en slags “sikkerhedsnet” i tilfælde af, at du skulle falde, når nu dine øjne og balancesans er kalibreret til stillesiddende hverdag og ikke fart.

Eller hvis der er sket et mismatch i hvad dine øjne, balance- og led/muskelsans fortæller din hjerne efter fx et hovedtraume, piskesmæld eller voldsom stress. 

Når din hjerne ikke kan forudsige, hvor du er i rummet – eller hvor dine lemmer er i forhold til hinanden – lige om lidt, vil den ikke risikere, at du kommer galt af sted. Det kommer til udtryk enten ved, at du…

… får svært ved at komme op i fart

… får ondt

… ikke oplever fremgang

… ikke kan få dig selv ud af døren, selvom du godt ved, hvor dejligt det er, når du har fået luftet og motioneret hele systemet. 

Sanseapparatet skal altså re-kalibreres, så det forsyner hjernen med pålidelige signaler om, hvordan omgivelserne ændrer sig, når du er i bevægelse.

Så kan hjernen få have tilstrækkeligt og præcist beslutningsgrundlag for at finde ud af, om du skal have lov til at bevæge dig frit og øge tempo og belastning… Eller om du skal bremses/låses/afstives ved den mindste tvivl, om du kan navigere i den omverden. 


Derfor er specifik sansetræning en stor del af WINGWOMAN programmet.

Så du får større frihed i bevægelse og kan låse og for den kraft og fart, som du allerede besidder, men som din hjerne lige skal blive overbevist om, at du rent faktisk kan styre. 


Mit nye program WINGWOMAN forsyner dig med de byggeklodser, du skal bruge for at styrke hjerne/muskel forbindelsen og aktivere ét af vores grundlæggende bevægemønstre, som man kalder for “locomotion”. Evnen til at bevæge os fra ét sted til et andet. Evnen til at skabe fremdrift. 

Alle øvelserne er specifikt udvalgt og systematisk sammensat til at tænde for de kredsløb i hjernen, som styrer og styrker de muskelslynger, der skaber fremdrift ved at overføre kraft fra fodens afsæt, på kryds af kernen og over i armsving i modsatte side af kroppen ved hvert skridt. 

Du vil gå fra at føle, at dine ben er lavet af bly, til at du næsten svæver over jorden. Uanset, om du gerne vil kunne blive bedre til at gå eller løbe igennem livet. 


KØB PROGRAMMET HER>>>

Wing Woman produktbilleder

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar