Dine nederste mavemuskler – buler de ud?

A346ACE7-CE71-4BE9-8C6A-0C67974A3DA0

Hvorfor er det så svært at få maven (især den nederste del) til ikke at bule ud – til trods for tusindvis af gentagelser af forskellige maveøvelser?

Og når jeg siger “bule ud”, så er det ikke den naturlige afslappede tilstand, hvor man også i løbet af dagen kan mærke, at bukserne lige strammer lidt – det er komplet normalt, ingen har komplet flad mave hele tiden og dagen lang. Jeg mener, at når man har svært ved at få kontakt til mavemusklerne, selv når man prøver – og når bugvæggen mangler styrke i en grad, hvor organerne ikke får tilstrækkeligt med støtte. 

Jeg sparer dig for en lang træningsnørdet forklaring i denne mail og peger lige på den mest oversete årsag. 


De fleste maveøvelser foregår vandret…

Og dét gør dig ikke særligt god til at stabilisere dig selv lodret. Hvor det meste af livet trods alt foregår. 

Maveøvelser på gulv er et fint blidt startsted efter en lang periode uden træning, en fødsel eller en operation. Men når muskelkontakten er etableret, så skal man videre fra genoptræningsstadiet, hvis man gerne vil gøre mavemusklerne klar til hverdagens gøremål og anstrengelser. 


Der er nemlig større krav til stabilitet, når du står op, og når du er i bevægelse – end når du ligger ned og træner statisk. 

Og dét skal dine mavemuskler klædes på til.

Og ikke kun mavemuskler – hele kernen, inkl. bækkenbunden, som der er større tryk på fra organerne


Og det er ikke kun ift musklens evne til at trække sig sammen, udvikle kraft og holde igen under belastning, som der stilles større krav til. 

Dit balanceorgan skal nu også arbejde for at holde dig oprejst imod tyngdekraften, så du ikke falder sammen… eller falder. 


Alt dét er blot, når vi rejser os op.

Når farten så stiger, når vi går eller løber – og når vi lander med 2-4x egen kropsvægt i hvert skridt – så er opgaven endnu større. 


ACE47837-F4B3-4741-B9BB-47B20E54A7B3


Dét er bl.a. det, du får trænet med WINGWOMAN. 

Über funktionel kernetræning, som gør dig i stand til at aktivere og styrke dine mave- og rygmuskler, dit mellemgulv og bækkenbund til at kunne klare livet oprejst og i bevægelse.

I størstedelen af øvelserne har vi især fokus på at få overkrop og underkrop til at hænge sammen og få bækken i en position, hvor det er lettere for dig at aktivere mavemusklerne i deres fulde længde. 

Du vil:

  • Få bedre kontakt til den nederste del af maven
  • Forbedre bækkenbundsfunktion – og også
  • Få optimeret hoftebøjernes funktion, så også de kommer til at arbejde ved deres fulde længde (og du dermed kan udvikle større kraft fra hofterne i hvert skridt). 


Pssst… vidste du, at en stram hoftebøjer ikke er stram, fordi den er for stærk, men fordi den ikke er stærk nok?

Derfor tør den kun arbejde ved en kort længde og ved ikke, hvordan den skal trække sig sammen eller holde igen ved en længere længde.

Derfor virker strækøvelserne i meget begrænset omgang.

Men hvis du får bedre led- og muskelkoordination omkring bækken og lænderyggen, samt bedre kontakt til dine mavemuskler, så vil dine hoftebøjere trygt kunne gå fra kort til lang og tilbage igen, og resultatet vil være en meget bedre fornemmelse og kontakt til hele understellet. 


Og… vidste du også, at træning af dit balanceorgan (som sidder i hovedet, ikke i fødderne)…

…er en uundværlig forudsætning for en stærk og velfungerende core og en effektivt modgift mod tilbagevendende låsninger, spændinger og smerter i nakke og ryg? 



WINGWOMAN giver dig altså: 

  1. Stærkere bugvæg, som ikke lige så let buler ud og giver slip på spændingen og støtte til organerne i løbet af dagen.

  2. Mere velfungerende lænd og bækken, samt færre smerter forbundet med gang og løb.

  3. Bedre velfungerende balanceorgan skaber tryghed og stabilitet i bevægelse, som vil mindske klodsethed, træningsrelateret hovedpine og spændinger i nakken,.



Så når jeg siger “Trods tyngdekraften” med WINGWOMAN, er det IKKE KUN fordi vi forebygger, at formerne flytter sig sydpå tidligere, end absolut nødvendigt. 

Det handler også rigtig meget om, at vi træner hele din krop til at kunne holde sig oprejst imod tyngdekraften, så du ikke falder sammen eller… falder. 


Om programmet: 


WINGWOMAN er din co-pilot på turen mod det sted, hvor du vil opleve at:


✓ Du bliver bedre til at håndtere (også høje) hastigheder - og både fysisk og psykisk. Din mave vil ikke længere slå kolbøtter, hver gang noget går lidt (for) stærkt - uanset om det er en rutsjebane, fly eller løb.

✓ Du bliver en lettere og også hurtigere løber - både på løbestierne, efter dine børn, og når du skal nå bussen eller noget andet, der ikke venter på dig.

✓ Du får adgang til meget mere (rå)styrke, og ting, der før var for tunge, bliver lettere at bære eller manøvrere igennem.

✓ Du får meget større bevægefrihed, fordi din hjerne bliver tryg ved at lade dig bevæge led og muskler, som du gerne vil.

✓ Du bliver meget mere adræt – og din motorik og koordination bliver bedre – så du har færre begrænsninger og kan gå mere frygtløst ud i verden.

✓ Dine former får et (op)løft, og din silhuet bliver mere spændstig - du trodser ganske enkelt tyngdekraften som en jagerpilot!

✓ Du kommer til at føle dig nærmest vægtløs og fuld af power på én gang. Tunge ben og hævelser i kroppen bliver ophævet, og det meste bevægelse bliver som en leg.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar