Dit mentale helbred starter nede i kroppen. Her er genvejen til den indre styrke, som tager dig fra afmagt til handlekraft.

E8734B01-CF12-4774-AABC-FE499A2A8EE6

Uanset, hvor ressourcestærk man end føler sig normalt, kan vi alle kan komme ud i situationer, hvor kaos, krise og store omvæltninger kan resultere i en følelse af overvældelse, fortvivlelse, handlingslammelse eller angst. 

Lige for tiden synes jeg, at der er lige lovligt mange ting, som har stillet sig i kø, mens de tynger og skaber bekymringer.

Hos mig selv, hos mine nære, hos mine kunder. 


Når vi oplever noget, som er voldsomt eller uden for vores kontrol, kan vi komme til at føle os afkoblet fra vores krop og fra omverden. 

Vi føler os overvældet, når vi oplever, at livet udfolder sig i et hurtigere tempo, end vores nervesystem og psyke er i stand til at følge med i.

Hjernen er ikke i stand til at tolke signalerne fra kroppen præcist, hvilket resulterer i et væld af dårlige beslutninger og en oplevelse af, at hjernen og kroppen kortslutter.

Du oplever måske, at:
✖️ blive ekstra træt, irritabel og have svært ved at koncentrere dig.
✖️ have svært ved at sove igennem eller overhovedet falde i søvn.
✖️ blive ramt af muskelspændinger, låsninger, smerter og føleforstyrrelser dukker op ud af det blå, helt uden mønster. 
✖️ blive hurtigt udmattet af fysisk anstrengelse.
✖️ være overvældet af bekymringer, og selvom du føler, at du bør gøre noget, kan du bare ikke samle dig om noget.
✖️ have svært at mærke, hvad du har behov for – og handle på de behov…


No wonder, at selv den sundeste fornuft ryger til side, at man ikke aner, hvad man skal stille op, og det føles som om, hjernen og kroppen kortslutter – som om melodien ryger mere og mere ud af takt og tune 🎶  

Det nemmeste bliver typisk at lukke øjne og ører for alt i og omkring os - og dermed lade musikken gå helt i stå. Træning? Hvilken træning?


Det kan være en rigtig svær følelse, hvis man er vant til at være sådan én, der bliver ved med at spille, selvom noderne ikke passer sammen. 

Og det kan være tungt. Så tungt, at der ikke er plads eller energi til at bevæge sig hverken frem eller tilbage… 


Men så er det NU, at du skal lade tiden stå stille i et kort øjeblik og tage en pause, hvor du lige kan få dig selv med igen. 

Hvordan du bruger denne pause til at vende handlingslammelse til handlekraft på et øjeblik? 

Det kommer jeg til lige om lidt, så bliv hængende.

Især hvis du oplever, at du har svært ved at bryde cirklen…

C828F7FA-0C93-45B4-96DD-EABE24AC7EA5


Få hul igennem til din indre styrke så hurtigt som muligt.


Det er nemlig rigtigt vigtigt, at du får gang i melodien igen, hvis du er gået i stå.

Kriser, traumer eller voldsomme begivenheder kan virkelig sætte deres præg på kroppen og lukke for adgang til vores styrke.

Et ekstremt eksempel fra den tragiske hændelse i 2009, da to fly fløj ind i World Trade Center:

Studier viser, at nogle af de første redningsfolk på stedet havde mistet halvdelen af deres grebsstyrke 10 år efter ulykken, sammenlignet med en kontrolgruppe 👎🏻

En anden gruppe, der blev undersøgt, og som var i rigtig god fysisk form op til 9/11, viste sig at have en markant højere forekomst af problemer med bevægeapparatet, langsommere ganghastighed og sværere ved at rejse sig op fra en stol end kontrolgruppen.


Grebsstyrke, ganghastighed og op-fra-stolen øvelsen er vigtige markører for vores levetid (og livskvalitet).

De er med til at understrege, hvor kritisk det er for at få genetableret kontakten til vores (både indre og ydre) styrke efter voldsomme begivenheder i vores liv - om det så er stress, en fyreseddel, en skilsmisse, inflation, krig, et skænderi, en skade…

Derfor skal du IKKE vente, til du føler, at overskuddet kommer igen. 

For selvom traumer reducerer styrken, så fremskynder processen med at re-etablere styrken faktisk helingstiden. 


Dit mentale helbred starter nede i kroppen. 

Vores sindstilstand er et resultat af en kompleks proces, hvor hjernen forsøger at skabe mening ud fra de input, som sanserne sender. 

Derfor kan du IKKE tænke dig ud af en situation, som er endt så fastlåst, at du hverken føler, at du kan komme frem eller tilbage. 

Det er altså din krop, som har den største magt til at ændre din sindstilstand og skabe fremdrift.
Vores følelse af selv – hvordan det er at være mig i denne verden i denne krop i dette øjeblik – bliver skabt ud fra den samlede oplevelse af, hvor meget din krop fysisk kan håndtere. 


 👉🏻 Derfor er det lige NU – og ikke senere – at du skal i gang med at reconnecte med din indre styrke!

DCEC077E-713A-4D97-B1F3-92ABF074DFDD


“DET ER MEGET FINT, ANNA… MEN JEG HAR JO IKKE OVERSKUD TIL TRÆNING”


Hvis du er i en eller anden form for krise lige nu, hvor du føler dig ude af takt med din krop og verden…

Hvor, uanset hvilken tangent du prøver at ramme på klaveret, kommer der kun skingre eller forkølede lyde ud - og slet ikke den melodi, du havde forestillet dig…

Så skal du have fokus på at få afstemt din indre sansning - din interoception, som det også hedder.


Du skal IKKE nødvendigvis løfte tunge vægte - eller vægte i det hele taget.
Ikke træne for syre, kalorieforbrænding eller udmattelse.
Det er nemlig ikke vejen til at genskabe forbindelsen mellem krop og hjerne, når den midlertidigt er røget, og musikken gået i stå.

Nej, du skal ikke droppe al træning, hvis du er i gang med en god rutine. Men du skal lige tilføje en lille ting…

Jeg vil nemlig anbefale dig målrettet træning af din indre sansning, som er den, der sørger for, at duetten mellem hjerne og krop er harmonisk og ikke out of tune.


Fra “Jeg… Kan… Ikke…” til “Jeg KAN!”

Den grundlæggende mavefornemmelse af “Jeg kan!” Eller “Jeg. Kan. Ikke!”  afgøres netop i en fortolkningsproces af alle de signaler, nervesystemet opfanger fra: 

– hormoner i blodbanen

– nervesignaler til og fra organer, samt

– den fysiske feedback fra muskler, knogler og andet væv.


De ubevidste signaler, der kommer fra kroppen agerer som en slags underlægningsmusik til vores bevidsthed og sætter melodien og humøret.

Men hvis klaveret ikke er blevet stemt, vil du opleve, at der kommer en helt anden tone, end den du regnede med, da du trykkede på tangenten. 

Oplevelsen af, hvor godt vi føler vi er i stand til at håndtere det svære i livet, hænger rigtig meget sammen med, hvor nuanceret et kropsbillede vi har – og hvor meget adgang vi har til vores fysiske styrke.


💡 Jeg har designet programmet RECONNECT med netop det formål:

At hjælpe dig med at finde melodien igen og gå fra opgivenhed til mod og håb. 

Fra afmagt til handlekraft.
Altså - en direkte genvej til din indre styrke.


Gennem blide øvelser, kun med din egen kropsvægt, får du varierede sansestimuli, som sender signaler til hjernen om, at din krop er dit sikkerhedsnet.

Træner din hjerne i at fortolke signalerne bedre – med fysiske øvelser til nervesystem og muskler, som øger din handlekraft og modstandsevne. 

Og gør det muligt at gå fra en afkræftet tilstand – til en helt håndgribelig følelse af mod til at bygge dig selv op igen.

Programmet findes også i medlemsklubben STRONG THINGS, hvor du kan få meget mere hjælp og vejledning til hele processen med at finde din indre styrke igen. 


0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar